Quantcast
Channel: Isabelle Lorelei's Weblog
Viewing all articles
Browse latest Browse all 92

Paul si David, renascuti prin credinta si vointa, puterea vietii. Si cu ajutorul oxigenarii hiperbare, la Centrul de Medicina Hiperbara Romania din Constanta. Oxigenul, elixirul vietii

$
0
0

people

Cred ca pe lumea asta exista doua categorii de oameni: mame & tati, femei & barbati. Copiii sunt copii si gata, asa ca nu exista “categorisiri” pentru ei. Femelele care isi arunca copiii la tomberon sau ii “uita” la spital dupa ce i-au nascut sau dupa ce s-au imbolnavit, ca si masculii care violeaza copii sau ii bat pana ii omoara, sunt accidente ale naturii si intra la categoria vietuitoare de tot rahatul – si nu fac subiectul discutiei. Mamele si tatii nu sunt doar acei oameni foarte puternici care fac copii, ii ingrijesc si ii iubesc, ci si cei care isi doresc copii si se chinuie ani intregi cu tratamente ingrozitor de scumpe, precum si cei care infiaza copii. Mamele si tatii lupta pentru copiii lor, cateodata se umilesc cerand ajutor pentru ei, ca sa invete mai mult si in locuri mai bune sau sa ii salveze de boli groaznice si chinuri de neimaginat. Mamele si tatii sunt acei oameni foarte puternici care imbina vointa cu speranta, credinta cu medicina, preamaresc viata si nu accepta moartea fara lupta. Astazi am sa amintesc doar despre mama lui Paul, doamna Silvia Ruscan si mama lui David, doamna Valentina Teodorescu (nu pentru ca nu ar fi milioane de mame si tati luptatori, cateva zeci cunosc chiar eu, personal) ci doar pentru ca este vorba despre reusita, cu vointa, credinta, speranta si cu oxigenarea hiperbara, cu kinetoterapie si multe altele, in lupta ce parea imposibila pentru viata sau sanatate a copiilor lor.

Pe 4 mai 2010 un ziar local scria despre Paul Ruscan, un tanar de 18 ani, ranit grav pe 2 mai 2010, intr-un accident de masina al carei pasager era, pe drumul comunal Negrisoara in Dorna Candrenilor (impactul a fost foarte violent, masina s-a izbit de un palc de arbori pe albia paraului Negrisoara): “Cea mai delicata situatie este in cazul lui Paul Ruscan din Dorna Candrenilor, care a fost adus la spitalul din Suceava in coma de gradul III si internat la Sectia Neurochirurgie ATI. Dupa examinarea CT, medicii au constatat ca Paul are leziuni grave la cap. Medicii au fost rezervati in privinta sanselor lui de supravietuire, fiind tinut in viata de aparate”.

Preot Dr. Mihai Valica povesteste despre Paul Andrei Ruscan si minunea credintei, in articolul Marturii ale minunilor sfintilor inchisorilor pe site-ul Sfintii Inchisorilor: “Toti medicii, dar absolut toti, ii sfatuiau parintii sa nu mai piarda banii si nici vremea, deoarece din punct de vedere clinic, niciun medic nu-l poate opera si nu are nicio sansa ( … ) Acum am sfatuit familia sa inceapa un program de recuperare la Constanta, Targu Mures etc si sa-l impartaseasca de cel putin 9 ori, in 9 saptamani”. Doamna Silvia Ruscan povesteste: “In seara zilei de 2 mai 2010, Paul a suferit un cumplit accident de circulatie. A fost dus la spitalul din Vatra Dornei, apoi trimis la Spitalul Judetean Suceava, unde medicii nu i-au dat nicio sansa de supravietuire. Era in coma profunda, de gradul IV, lovit foarte grav la trunchiul cerebral si traia cu ajutorul aparatelor. Pentru ca era un copil responsabil, credincios (canta in corul bisericii din localitate) eu am sperat permanent ca Dumnezeu ii va da o sansa si se va intoarce la noi. Prima raza de speranta a aparut dupa 30 de ore, cand s-a putut elimina aparatul de respirat. Au urmat ore si zile grele, 6 saptamani de coma profunda in care nu a deschis ochii. Dar continuam sa sper ca va fi bine, pentru ca stiam, citisem si citeam Minuni ale Sfintilor si Minuni ale Sfintilor de la Aiud. Si speram permanent intr-o minune. Si minunea s-a petrecut. La 6 saptamani a deschis ochii. Dar au urmat alte luni de stare vegerativa. Nu mai stia sa manance, nu mai stia sa vorbeasca, nu stia ce simte. Intre timp, o doamna s-a internat in spital cu fiul ei si ne-a povestit ca fusese la Aiud, la Manastirea Sfanta Cruce de unde avea ulei sfintit si agheasma si le-a impartit cu noi. Cat de des puteam citeam Acatistul Sfintilor Romani din inchisori si, cu multa incredere si curaj, l-am reinvatat pe Paul sa manance. Am fost externati dupa 3 luni. L-am dus pe Paul acasa tot in stare vegetativa persistenta, nu vorbea, nu stia ce vrea. L-am dus la Spitalul de Recuperare de la Targu Mures dar nu se vedeau prea multe imbunatatiri. La 6 luni de la accident au fost aduse la Vatra Dornei Sfintele Moaste de la Aiud, ale sfintilor care au suferit in inchisorile comuniste. O alta sansa miraculoasa pentru noi ( … ). Cand spuneam ca imi doresc ca Paul sa fie ca inainte, medicii si asistentele zambeau ironic, ma credeau inconstienta, uneori chiar ma atentionau ca asa ceva nu este posibil ( … )”. Articolul integral il puteti citi aici – “Marturii ale minunilor sfintilor inchisorilor” pe site-ul Sfintii Inchisorilor.

Va rog sa ma credeti ca am ramas perplex cand am vazut filmul de pe site-ul Centrului de Medicina Hiperbara din Constanta. Este vorba despre Paul si oxigenarea hiperbara in recuperarea neuro-motorie. Acest videoclip a fost incarcat pe YouTube pe 9 mai 2011. Rezumat film: Paul Ruscan avea 18 ani in 2010 si era victima unui accident rutier grav cand s-a prezentat la Centrul de Medicina Hiperbara din Constanta, la domnul Dr. Cristian Bogdan Ion. Diagnostic: Traumatism cranio cerebral sever; Stare comatoasa Glasgow IV; Leziune axonala difuza severa; Contuzie hemoragica nuclei bazali stanga.; Fractura temporo-sfenoidala dreapta cu disfunctia suturii coronare; Tetrapareza spastica; Stare vegetativa post-traumatism – 6 luni. In septembrie 2010 a intrat, pentru cca 3 saptamani, in programul de recuperare neuro-motorie. In octombrie 2010 incepe prima serie de oxigenare hiperbara – 20 de sedinte – in Centrul de Medicina Hiperbara din Constanta. In decembrie 2010 continua programul de recuperare neuro-motorie. Pe 29 ianuarie 2011, la 2 luni si jumatate de la prima, incepe cea de a doua serie de oxigenare hiperbara. Paul vorbeste si gesticuleaza. Are ceva probleme cu memoria, dar recuperarea este remarcabila: are simtul umorului – ii spune doctorului Cristian Bogdan Ion ca hiperbara este plictisitoare. Dupa 6 sedinte de oxigeranere hiperbara, Paul isi poate pune picior peste picior si intelege perfect ceea ce ii spune medicul Cristian Bogdan Ion sa faca. Ajutat, Paul se ridica si face cativa pasi. Dupa 18 sedinte stie cum se numesc persoanele de la centru, se ridica in picioare ajutat. Seria s-a incheiat cu 18 sedinte iar Paul a rostit cuvantul magic: Multumesc.

Paul are o pagina de Facebook pe care posteaza fotografii. Are nevoie de prieteni si, daca vreti, accesati https://www.facebook.com/paul.ruscan

El este Paul, acum in 2013

Paul2013

sfintii-aiudului

Pe David Teodorescu cred ca il stiti, de pe blog, din 2009. Avea 3 ani cand am scris despre el. “La nastere am facut o hemoragie cerebrala care mi-a afectat creierul ireversibil, dupa cum spun unii medici”.

Valentina Teodorescu povesteste: “Dupa 3 zile de la nastere David plangea intr-una, nu manca nimic, nu putea sa suga. Am anuntat asistentele ca ceva nu e in regula. L-au luat. In scurt timp medicul neonatalog mi-a spus ca David a facut o hemoragie cerebrala, ca nu e nimic grav, ca ii prescrie Tanakan pentru 3 luni si nu vor fi probleme. Dar nu a fost asa… Pe masura ce David a inceput sa creasca, mi-am dat seama ca nu e bine. A urmat o internare de 3 saptamani la Spitalul Louis Turcanu din Timisoara, cu analize si investigatii. Concluzia: creierul a ramas patat (sufera de o usoara atrofie) din cauza hemoragiei cerebrale. Cu timpul i-am facut o multime de teste si investigatii. In timp, diagnosticul a devenit din ce in ce mai grav si mai complex: paralizie cerebrala hipotona, encefalomalacie multichistica, retardneuromotor moderat sever, strabism convergent, leziuni secheelare gliotic-atrofice parieto occipitale biemisferice nespecifice patogenic. Lipsa oxigenului la nastere a lasat amprente adanci in creierul lui David. Suferinta lui se numeste paralizie cerebrala asociata cu epilepsie iar hemoragia a lasat chisturi care inca nu pot fi inlaturate. Si daca David ar fi fost pus la oxigen imediat dupa nastere si nu dupa 3 zile, toate acestea nu s-ar fi intamplat. David ar trebui sa alerge dupa masinute si mingiute, sa mearga cu bicicleta, sa se joace cu copii, dar nu poate”. David a facut multe tratamente: de la 9 luni recuperare medicala tip terapia Vojta, recuperare pentru vedere, zilnic recuperare si masaj si acasa si la centre, recuperare anuala la centrele din Sibiu, Cluj, Zalau. Valentina s-a rugat la Dumnezeu. Dar s-a rugat si de oameni, sa il ajute pe David. In aprilie 2010 a scris la Centrul de Medicina Hiperbara din Constanta si, cu ajutorul banilor stransi de la cei care au vrut sa ajute, David a inceput terapia cu oxigenare hiperbara. Dr. Cristian Bogdan Ion le-a recomandat minim 2 sesiuni/an, a cate 20 de sedinte. David a mers la centru pentru prima data in 2010 apoi in fiecare an iar rezultatele au fost remarcabile.

David la terapie in 2010.

David2010Hiperbara

August 2010. Dr. Bogdan Cristian Ion: Pacientul nu verbalizeaza decat monosilabic cuvinte simple, dar intelege anumite lucruri din ceea ce i se transmite. Are deficit major de echilibru. Deplasarea in picioare nu este posibila, merge doar sustinut de ambele manute. Singur se deplaseaza de-a busilea. Pe data de 13 august 2010 a inceput tratamentul de oxigenare hiperbara. Terapia s-a desfasurat fara complicatii desi pacientul a suportat cu greutate masca. Cele 15 sedinte de oxigenare hiperbara au avut loc zilnic in perioada 13-27.08.2010. Principalele imbunatatiri observate dupa evaluarea specialistilor, post tratament de oxigenare hiperbara: imbunatatiri la nivelul atentiei, fiind mult mai receptiv si prezent la tot ce este in jurul sau; aspect mult imbunatatit la nivelul socializarii, dar si la nivel cognitiv, intelegand tot ceea ce i se comunica; in urma evaluarii neurologice, in examinarea EEG inca apar modificari, insa mult reduse in intensitate si frecventa decat inaintea tratamentului de oxigenare hiperbara, crizele epileptice s-au redus la simple scuturaturi, fapt insesizabil de cele mai multe ori. Cel mai important progres inregistrat la scurt timp dupa tratamentul cu oxigenare hiperbara, urmat de seria recuperarilor, dupa apr. o luna si jumatate de la plecarea din Constanta este faptul ca merge singur, fara a mai avea nevoie de sprijin.

David mergand, pe 14 noiembrie 2010

De pe site-ul Centrului de Medicina Hiperbara – aici.

Valentina: “Niciodata nu mi-am imaginat ca David va face progrese asa de mari. Am sperat dar, la cat am fost de descurajata de medici, nu ma gandeam ca vom ajunge in stadiul in care suntem azi. Cel mai mult imi doresc ca David sa se poata descurca in viata fara mine. Pentru ca stiu ca va veni o zi cand eu nu voi mai fi langa el”.

David vorbind, pe 13 noiembrie 2012 (ii raspunde terapeutei)

David, pe 2 aprilie 2013. Stie cum se numeste, cati ani are, cum o cheama pe mama (ii raspunde terapeutei)

Valentina: “Dumnezeu ne iubeste si ne-a aratat acest lucru de atatea ori, prin tot ce a facut pentru noi prin oameni. Cateodata ma gandesc la ce-mi spuneau medicii. Ca nu va merge, ca de vorbit nici gand, dar Dumnezeu ne-a ajutat, iar multi prieteni ne-au fost alaturi. Le multumim din suflet”.

David a implinit 6 ani pe 9 iunie 2013. Aflati la Centrul de Medicina Hiperbara de la Constanta, Valentina a declarat pentru “Doctorul Zilei”: “David avea 3 ani si nu vorbea, nu mergea, nu percepea nimic. Acum are 6 ani si merge, ne recunoaste, comunica, stie sa numere, e vesel. Ar fi fost bine ca centrul sa aiba contract cu asigurarile, macar la jumatate sa ne coste. Ne-a ajutat foarta multa lume, eu si sotul meu avem un venit lunar de 1700 lei”. David trebuie sa faca si alte terapii: logopedie, kinetoterapie, terapie ABA, hipoterapie. Daca vreti si puteti sa il ajutati, gasiti conturile pe blogul sau:

http://davidteodorescu.blogspot.ro/

David6ani

*

george-26-iunie-2013-bucuresti-8George si mama lui, Aurora, fotografie facuta la Centrul de Recuperare „Dr. Nicolae Robanescu” din Bucuresti, pe 26 iunie 2013

De ajutor are nevoie si George Dumitrescu. Credeti ca ii puteti darui putin oxigen? Are nevoie de bani pentru o prima serie de tratament cu oxigenare hiperbara la Constanta. Are nevoie de 7000 RON, pentru 15 sedinte la hiperbara, 15 sedinte de kinetoterapie si logopedie si pentru cazare si transport la Constanta. George este din judetul Arges.

Aurora: „Atunci nu stiam, cand l-am dus la spital, ca era ultima oara cand copilul meu ma privea si imi vorbea… Acum, daca macar mi-ar putea vorbi, sa-mi spuna ce il doare, ce are nevoie, as fi fericita. Nu mi-ar trebui sa mearga, doar sa ma priveasca si sa vorbeasca cu mine”.

George se apropie de 17 ani, din care, de aproape 7, sufera cumplit. Mai tot timpul intins pe pat sau, din cand in cand, sezand cu greu intr-un scaun cu rotile. Avea 10 ani cand a ajuns, dintr-un copil perfect sanatos, care alerga, invata, canta si radea, un copil grav bolnav. O banala durere de burta, un drum la spitalul din Pitesti pe 17 noiembrie 2006. Medicii au decis sa il opereze, diagnosticandu-l cu ocluzie intestinala. Pe 18 noiembrie starea lui George se inrautatea vizibil. Un medic care ii cunostea i-a spus mamei ca daca nu pleaca la un spital din Bucuresti, George nu va supravietui. Aurora nu a mai stat sa intrebe ce s-a intamplat in timpul operatiei. A luat decizia de a pleca, medicul a sunat la Bucuresti apoi a chemat o ambulanta si asa au ajuns la Budimex, la 11 noaptea. Pe 19 noiembrie a fost consultat si operat de urgenta, din nou. George nu se mai comporta normal. Delira, se vaita – se parea ca o infectie isi facea de cap. Din pacate asa a si fost, infectia si-a facut de cap rau de tot. George a suferit un stop cardio-respirator, in pre-operator. L-au resuscitat 15 minute. Desi intrase in coma, medicii de la Budimex au incercat sa il salveze. Sansele de supravietuire nu erau prea bune. Medicii i-au spus Aurorei ca este posibil ca George sa nu reziste mai mult de o zi sau doua. Dar, desi se simtea rau, George a rezistat. Dupa 5 zile l-au operat din nou, infectia se raspandise in tot abdomenul, era aproape de septicemie. O operatie radicala – scurtarea intestinului subtire cu un metru si scoaterea din functie a colonului (ileostomie de ansa) – George are anus contra naturii. La 2 luni de la operatie George a iesit din coma. A deschis ochii, dar nu privea pe nimeni. George a stat 6 luni in sectia de reanimare. Aurora la adus pe George acasa unde, timp de aproape 2 ani, din cauza afectarii neurologice, George a scrasnit din dinti si a gemut. Aurora il hraneste cu mancare pasata, ii face perfuzii, injectii, ii schimba pungile si scutecele, ii face masaj si gimnastica. Tot ce este nevoie. Pentru ca Aurora este convinsa ca exista un tratament si pentru George, care sa ii asigure o viata mai buna decat cea pe care o duce acum. Banii ii ajung cu greu, din salariul sau de insotitor pentru copil cu gradul I de handicap si alocatie, pentru medicamente, scutece, hrana, drumuri la spitalul din Bucuresti etc. Casa nu au, locuiesc la bunica paterna, intr-un sat din judetul Arges.

Daca puteti si vreti sa il ajutati pe George: Banca Transilvania S.A. Titular Dumitrescu Aurora. RON: RO54BTRL04301201H82917xx ; EURO: RO29BTRL04304201H82917xx . Cod BIC: BTRL. Cod SWIFT: BTRLRO22 .

Blogul lui George:  http://pleasehelpgeorge.wordpress.com

Da, ar fi extraordinar de bine daca, asa cum spunea Valentina Teodorescu si spun multi, Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate ar recunoaste ca tratamentul la Centrul de Medicina Hiperbara ii ajuta enorm pe romani si ar deconta macar o parte din costuri (asa cum se intampla in Germania, din 1972) sau sa intre in programele Ministerului Sanatatii. Domnul Dr. Bogdan Cristian Ion pur si simplu s-a saturat sa mai lupte cu autoritatile. Iar statul, dupa ce ca multi ani nu a miscat in front, mai si profita de pe urma investitiei private de la Constanta.

De exemplu, la Centrul de Medicina Hiperbara au fost tratate 4.000 de necroze de sold si genunchi, din 2009 pana in 2013. Din cele 4.000 s-au vindecat total 3.980. Ministerul are un program intitulat “Programul national de proteze pentru necrozele vasculare de cap femural si genunchi” care aloca 3.000 Euro/pacient. Daca cei 3.980 nu s-ar fi vindecat cu tratamentul de oxigenare hiperbara de la Centrul din Constanta, statul ar fi trebuit sa plateasca pentru acesti pacienti 13 milioane de Euro, in perioada 2009-2013. Centrul este mereu plin, asa ca nici nu vreau sa ma gandesc ce economii face statul, in conditiile in care ministerul nu da 1 leu pentru noi. Cred ca ar merge o Petitie, la cati oameni s-au tratat cu succes, pe banii lor, la centrul din Constanta.

Sa vorbim despre oxigen. Si de ce este elixirul vietii. Fara oxigen nu putem trai. Oxigenul, un gaz, este si energia vietii. Toate celulele, tesuturile si organele noastre au nevoie de oxigen pentru a functiona. Tot ce inseamna viata pe pamant (mai putin unele bacterii, precum cele sulfuroase) nu poate exista fara oxigen. Sunt 200 de ani de cand oamenii de stiinta au constientizat ca oxigenul are proprietati extrem de benefice organismului. De mai mult de 100 de ani, medicii si oamenii de stiinta au inceput sa trateze boli si disfunctii cu ajutorul oxigenului. In conditii de presiune crescuta (mai mare decat cea atmosferica), oxigenul devine medicament. Are efecte la nivel celular si este cel mai puternic anabolizant. Cu ajutorul lui se poate trata orice infectie, pot fi refacute tesuturile bolnave si pot fi impulsionate performantele, sportive sau intelectuale. Oxigenarea hiperbara are rolul de a creste cantitatea de oxigen de la nivel celular optimizandu-i efectele asupra organismului uman, are calitatea de a genera refacerea tesuturilor afectate de trauma, de a elimina infectiile si de a imbunatatii capacitatea de memorare. Oxigenarea hiperbara reduce si elimina edemul osos iar perioada de recuperare se reduce de la cateva luni la cateva saptamani. Are efect de antibiotic asupra microorganismelor, trateaza orice infectie si este indicata in tratarea septicemiei, chlamydozei, toxoplasmozei, microplasmozei, botulismului, gangrenei, tetanosului, antraxului, osteomielitei, paradontozei si a borreliozei (boala Lyme / muscatura de capusa). Terapia hiperbara ii ajuta si pe copiii cu autism – prin oxigenarea creierului se scurteaza timpul de invatare a deprinderilor (daca ei fac vreo terapie, cum este ABA, logopedie etc). Fracturile se recupereaza cel mai repede, oxigenarea ajuta la regenerarea rapida osoasa. Laureatul Premiului Nobel, Dr. Otto Warburg, sustinea ca o prima cauza pentru aparitia cancerului este lipsa oxigenului de la nivelul celulelor si ca terapia cu oxigen poate fi un tratament eficient in tratare. Prima camera hiperbarica a fost construita de medicul francez J.A. Fontaine, in 1879.

Sa vorbim si despre bani si tratament. Preturile pentru o sedinta variaza intre 60 si 100 de euro, in functie de afectiune. Consultatia medicala si consilierea sunt gratuite. Sigur ca este scump, dar ganditi-va cat costa intretinerea unei asemenea “masinarii”. Daca ne-am revolta la un fel si am obliga CNAS sau ministerul sa se implice, atunci s-ar reduce la 50%, respectiv 30 – 50 euro. O mare diferenta, nu? In loc de 400 lei o sedinta, faci 2 sedinte cu aceeasi suma. Cum se diferentiaza pretul: In cazul oxigenarii hiperbare, se diferentiaza schemele de tratament, in grup sau individuale. O alta diferentiere este in functie de adancime si durata a fiecarei sedinte. Functie de scopul vizat, terapia se poate desfasura intr-o sedinta (hipoxiile cerebrale) sau se poate intinde pe mai multe sedinte/serii de sedinte – declaratia domnului Dr. Bogdan Cristian Ion. Deci:

- hipoxii cerebrale, posibil necesara doar 1 sedinta

- leziuni neuronale cornice (paralizie cerebrala, autism, ACV), grupe de cate 15 sedinte, initial, urmate de terapii asociate (kinetoterapie, masaj, logopedie etc) alternate cu grupele de 15 sedinte, pana la normalizarea situatiei

- infectiile de tesuturi moi si microangiopatiile fara defecte cutanate, 10 – 12 sedinte

- edemul osos, 15 – 20 sedinte

- necrozele aseptice osoase, 20 – 40 sedinte

- ulcerele cutanate, 30 – 60 sedinte

- infectiile osoase, 60 – 100 sedinte

- scleroza multipla, scleroza laterala amiotrofica, Toata viata. Cate 50 – 60 sedinte pe an

- arsurile de fata, 10 – 20 sedinte

- imbunatatirea performantelor sportive (functie de sport), 3 – 8 sedinte inainte de competitie

- fracturi, 5 – 12 sedinte.

Marturii. Informatii si descriere Dr. Bogdan Cristian Ion:

Oxigenarea hiperbara ajuta si in Maladia Legg-Calve-Perthes, care apare la copiii de 4 – 10 ani (osteonecroza idiopatica a epifizei capului femural prin compromiterea aportului de sange din aceasta zona). Politistul George Dobrila (accidentat grav in 2011, cand a fost aruncat de pe motocicleta mai multi metri) desi in fotoliu rulant, s-a intors la munca, la Politia Constanta. Are numeroase fracturi si a suferit o hemoragie interna dupa ce coastele i-au perforat un plaman. Face oxigenare hiperbara la centrul din Constanta (in plus kinetoterapie si hipoterapie). Mihai Traistariu, face oxigenare hiperbara la centrul din Constanta pentru problemele gatului (sa nu isi piarda vocea). A invatat trucul de la Michael Jackson.

Anul trecut (2012), prin octombrie, se zvonea ca s-au aprobat 2 milioane de lei pentru deschiderea la Bucuresti, la Spitalul Victor Babes, a unui centru asemanator, in sistem de stat. Au alocat 2 milioane de lei si 7 luni timp de lucru. Daca treaba ar fi mers, in aprilie acest an trebuia sa se deschida. Au trecut 9 luni. Se pare ca nici nu s-au apucat. De ce sa traim cand putem sa murim pe banii nostrii, nu? Timp in care Dr. Bogdan Cristian Ion a mai deschis un centru, la Targu Mures – Livezeni. Clinica de Medicina Hiperbara din Livezeni si-a inceput activitatea pe 17 decembrie 2012. Telefon pentru programari si consultatii Targu Mures-Livezeni: 0265 511 022, 0766 724 906.

MedicinaHiperbaraConstanta

Pe 12 iulie 2009 scriam despre infiintarea Centrului de Medicina Hiperbara de la Constanta. Cautam pe net un tratament alternativ pentru un copilas cu tetrapareza spastica si asa am dat de un anunt la tvr si apoi de site-ul centrului, infiintat pe 16 aprilie 2009. Am cotrobait dupa fiecare boala in parte si toate informatiile le-am pus pe blog. Nu m-am gandit nicio secunda ca atat de multi oameni (32.341, in perioada 12 iulie 2009 – 3 iulie 2013 – si continua) vor citi acest articol pe blog. Si daca macar unul singur a fost convins si s-a dus la tratament inseamna ca nu a fost in zadar – aici este articolul din 2009 “Oxigenul cel mai puternic antibiotic natural, oxigenarea hiperbara o sansa in plus la viata, medicina hiperbara”. Intre timp s-a scris mult, oamenii au priceput ca ceea ce altii au de zeci de ani, noi de-abia incepem. Si nu s-ar fi intamplat, daca medicul Bogdan Cristian Ion nu ar fi riscat o investitie ca aceasta (in 2009 depasea 1 milion de euro).

Aici este site-ul centrului, aici este pagina de Facebook a centrului iar aici este un scurt articol scris de catre Dr. Bogdan Cristian Ion despre efectele oxigenarii hiperbare in patologia neurologica pentru site-ul Autism, sperante, rezultate.

In Marea Britanie se face tratament cu oxigenare hiperbara impotriva dependentei de alcool si droguri. Pentru ca in tarile dezvoltate dependenta de alcool si droguri este considerate o boala a creierului, care trebuie tratata. Oxigenarea hiperbara contribuie la refacerea tesuturilor cerebrale lezate. Acest filmulet este tradus in limba romana. Aici este site-ul Spitalului privat Castle Craig, la granita dintre Anglia si Scotia (in romana): http://www.castlecraig.ro/

CameraHiperbara


Filed under: ajutor, ajutor umanitar, atitudini, boala, caracter, caritate, copii bolnavi, credinta, educatie, maturi bolnavi, nepasare, omenie, opinii, politica, Romania, sanatate, saracie, scrisori, societate civila, solidaritate, speranta, STELUTELE DE MARE, tineri bolnavi, tristeti, viata Tagged: Centrul de Medicină Hiperbară Constanţa, Centrul de Medicină Hiperbară şi a Scufundărilor Constanţa, David Teodorescu, Dr. Cristian Bogdan Ion, George Dumitrescu, HBO, HBOT, Institutul de Medicină Hiperbară Bielefeld, Marturii ale minunilor sfintilor inchisorilor, medici români, Medicina hiperbară, Minuni ale Sfintilor de la Aiud, Oxigen, Oxigenare hiperbară, Oxigenoterapia hiperbara, paralizie cerebrala, paralizie cerebrală infantilă, Paul Ruscan, Pentru părinţii copiilor şi tinerilor cu paralizie cerebrală infantilă, Preot Dr. Mihai Valica, recuperarea neuro-motorie, sanatate, Sfintele Moaste de la Aiud, Sfintii Inchisorilor, Sfintii Romani din inchisori, Societate, Terapia cu oxigen hiperbaric, Tetrapareza spastica Post stop cardio-respirator, tetrapareză spastică

Viewing all articles
Browse latest Browse all 92

Trending Articles